Stará branka

Stará branka

Anotace: Nedocenění staré branky, jež chrání farmu po několik let. Lidská nevšímavost, nevděčnost.

Stará branka

Na kraji farmy, u lesa stojíš,

tiše se kýveš ze strany na stranu,

při otevření tuze však trpíš,

a ve svých kostech cítíš tu námahu.

 

Život už není to, co dřív býval,

nohy tě bolí, a duše pláče,

on však bolest tvou dlouho zakrýval,

a teď měníš se ve spáče.

 

Ach branko krásná, vidím tě jinak,

jinak než pán tvůj předchozí,

chápu tvou bolest, chápu tvé trauma,

když práci tvou nikdo neocení.

 

Před zlým světem farmu bráníš,

život svůj do toho dáváš,

nikdo neslyší tvé zvolání,

že dnes naposledy zamáváš.

Autor AutorSnů, 24.06.2024
Přečteno 42x
Tipy 7
Poslední tipující: Chane, mkinka, MatyhoZmaty, Frr, Fialový metal, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí