Za oknem cosi je, než uslyšíš

Za oknem cosi je, než uslyšíš

Bojím se, že mě polkne růžové světlo a Ty
nepřijdeš. Budu čekat schoulená, nahá a
stará, za oknem padne rána, ale tvé kroky
to nebudou, které prorazí západku vrat,
zdvihnou mé tělo a zakřičí.

Bojím se, že divá zahrada pohltí mé srdce,
bude ho žrát celý rok, vysuší na plátky lásku
a zalepí díry vlastního plotu, nemilosrdně,
ale s užitkem. Nebudeš se ptát, která ruka
podpírala hlavu, kudy jsi nosil vodu tvorům
na dně mého břicha.

Bojím se, že neuslyším zpívat svého syna,
ukrytá v jeho náručí, prach kostí, který
nepoznáš, než padne na temena hlav. Pak
vzhlédne a zapomene, jako každý na tisíce
stop, slova na zápraží napjatá, jen pohladit
jako kocoura.

Kdybych uměla lhát, napsala bych ti báseň,
sedla si do klína a plakala, že jsem tě poznala.
Autor Ophelia81, 08.07.2024
Přečteno 71x
Tipy 21
Poslední tipující: Jan Kacíř, Fialový metal, IronDodo, Marťas9, cappuccinogirl, Emani, Psavec, zase já, Anfádis, jort1, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

To tvé "bojím" jako by bylo skoro hmatatelný...četla jsem vícekrát a odcházím s pocitem, že i po mně ten strach tady hmátnul...

08.07.2024 13:47:16 | cappuccinogirl

líbí

Někdy je dobře nechat na sebe strach sáhnout, alespoň imaginárně... Děkuji za Tvé čtení, Cappu.

08.07.2024 20:19:41 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí