Měníš svou tvář

Měníš svou tvář

Vše, co jsem byla, polknuto, stlačeno do
krabičky, detonuji. Částice posedají v prostoru
a hledají, kdes nechal díru, ale nikde to neteče.
Hledala jsem, kudy jsi vylezl, ale stopy jsou
v kruhu. Mezi dlaněmi smrtelná nemoc, vidět
se v rozlitém světle jako krvi a neplakat. Ale
nejtěžší bylo kolébat rozbité tělo, divá křehkost,
jako můra za sklem, než chytnu tvá křídla,
zcepeníš. Měníš svou tvář. Na tom nezáleželo.
Držela jsem smutek dávno předtím. Celá
človíčkovatá, vaše, uhnětená z nepevné esence,
přilnavá, lehám si k teplu jako lásce, ale nehořím.
Když zhasínají, není proč křičet. Měníš svou
tvář. Všechny vstupují do mých hlav, chrlí slova,
babylonské zmatení. Šedé diapozitivy cvakají,
držela bych tě za ruku, kdybych věděla. Když
zhasínají, jen tupá závrať a šátrání. Vlk se
zakousl tiše, ještě nezvonili.
Autor Ophelia81, 19.07.2024
Přečteno 89x
Tipy 26
Poslední tipující: Tom4594, Jan Kacíř, IronDodo, Emani, RadekČ, Fialový metal, cappuccinogirl, Anfádis, Kan, jort1, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tohle se mi moc líbí... pokusím se uchopit neuchopitelné.
Dnes ti Ophel napíšu to, k čemu mě přivedl tvůj název.
Uvědomila jsem si, že když čtu tvá díla, je to, jako bychom já a ty seděly v jedné místnosti, snad i hodně blízko sebe, kolem nás je všechno stejný a přesto zrcadlo, který si každá z nás držíme před očima a na který sem tam dejchnem, se mlží jinak... přesto silnej vjem máme obě:-)*

19.07.2024 16:22:13 | cappuccinogirl

líbí

A mně se, Cappu, zase velmi líbí srovnání, které jsi použila... Podle mě lze použít na čtení poezie obecně, skvělé! Děkuji opět za Tvé čtení :)*

20.07.2024 09:42:16 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí