V Zem

V Zem

Anotace: *

Z mraků pláče tu neštěstí
když povodně domy notně ničí
a lidé smírčí ptají se
proč matka květeny
tak rmoutí se
a bere všechny věci
do jeskynních bezmocných locí.

My modleme se za mrtvé
My živé rody hlubin zřítelnic
My zříme na nich sypký klid.


Ach ty hodný anděli
obejmi je v závějích
aby snili o básních
a notovali ve tvých koryt
po housličkách a po hroznech
jež láskou křídel zemi dobří

v Zem, tu nechť zrodit safíry milionkrát !
Autor Dejvis, 18.09.2024
Přečteno 54x
Tipy 18
Poslední tipující: IronDodo, jort1, Anfádis, enigman, Ondra, Ž.l.u.ť.á.k., Tomcat, zase já, mkinka, martinaV
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

ta spoušť - jen ukazuje
co dokáže MASA, pokud je hnaná bezhlavě jen silou

výsledek říká - že kdo žhavě kuje
tak v kolektivním vědomí se jen tím směrem ubírá to dílo!

19.09.2024 09:22:23 | šuměnka

líbí

Objímám, srdce čisté psalo.

18.09.2024 11:53:15 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí