Jako do jablka trn
vniklo do mě ve zmatení,
než mysl ze snových probrala se vln…
Z noci po zdech kapky zlata,
pokoj střídá světlo stín,
každá slza z víčka sťata…
Po zácloně tenká běhá nit,
asi jak tu světlo proudí ranní,
ten pocit, ten jas, ten třpyt…
Úsvit vítá smysly zvenčí,
červ na podlaze plete bič,
srdce bobtná, duše je tenčí…
A nakonec, když já beze strachu,
na zemi jen červ, co tančí v prachu…
pokud je: ryze hypoteticky bráno
to červí pokušení - jako červí díra třeba
pak časoprostor tvoří zkratku -
a úsvit nový - dává ti svůj med na oplatku
že každá slza očistná - a každé zmatení jest bránou
do které vkročit smíš - a stačí se jen nebát!!
19.09.2024 08:12:14 | šuměnka