Anotace: další OSHO v řadě / plním daný slib
Být náhle v prázdnotě je matoucí. A zcela
To NIC nás rozhazuje, děsí, neláká
Má však svůj potenciál, jako oblaka
- čistý a tichý stav, v němž mysl náhle bdělá…
Padáme do propasti, do prázdnoty času!
Výdech a nádech jsou jak pevná zábradlí
Nicota vyjeví hned, kam jsme propadli
pokud si soustředění zvědomí tu krásu,
že myšlenky lze překročit, snadno a bez ostychu,
když už nic nezbývá, jen svobodně si plout;
v prázdnotě shunyaty, ve studnici not
vibrací záznamů a rezonancí smíchu
kde možností je k všemu bezpočet...
Nic není nikdy NIC – je všemocný to svět…!
Často je pouhé NIC více než něco,
však děti vždy víc než bezdětí.
Může být nečinnost, když bránit je co,
více než marné vzepětí?
28.09.2024 23:16:29 | Špáďa
Apnoe před okamžikem, kdy se nic stane vším. Snad ta Faustovská chvilka.
20.09.2024 08:41:14 | Jan Kacíř
Nic není nikdy NIC...tak tohle si beru, zapisuju do sebe, díky:-)**
19.09.2024 09:04:08 | cappuccinogirl
..no není zač..má drahá slečno
bylo mi ctí - sečnou vám protnout věčno
:))
19.09.2024 09:17:07 | šuměnka
Nic má mnoho podob i ozdob.
I počítač se občas začne smát,
že prostě svůj vnitřek má rád.
19.09.2024 08:43:59 | mkinka