Anotace: Archivní
Přicházím nezván, kdykoli se hodí
v chodu svých rukou - symboliky hodin
u pasu řetěz v křivce relativní
zpomalen, zrychlen, zlomyslný plivník
šlechetný rytíř, mudrc s křivou holí…
Změním se pro vás téměř v kohokoli!
Přicházím nezván, před tím, teď i potom
volný v svém kroku, byť na krku pouto
černý a bílý, uvnitř spektrum barev
křížení řádu, prostor pro moaré
bez smyslu smysl, zběh v obutí bosý
skrz čáru dějin v koloběhu osy…
Přicházím nezván v rozprostřeném těle
slepý a hluchý...mezihvězdný smělec
Nad věcmi vládce – rerum imperator
pobledlý chuďas (z druhé strany vzato)
s osudem věčným kšandou sepjatý…
Z útrob mých žijte! Já kašlu na šaty…
Krásná je celá. Ale vypíchnu rýmy, které mají myšlenku a nejsou za cenu rýmování...
Hra slov, dle mýho gusta.
S. Tip
11.10.2024 11:32:22 | Marcone
Říkám si, šumící krásko,
Že k tobě zajdu, zas na chvíli, na skok...
A podíváme se na zoubek času...
Prý přichází, ale jak, k ďasu
(promiň, jen se hodilo do rýmu)
A já přemýšlím, víc než vteřinu
Když čas je s námi stále
Jak otevřít dveře věčnosti a pozvat ji dále?:-)
Trošku jsem naskočila, nějaká asociace, řekla bych
Mi právě volně vběhla do hlavy:-)))
Úžasný dílko, fakt si tě vždycky užiju...a snažím se - maximálně:-)**
11.10.2024 10:29:22 | cappuccinogirl
na zoubky času se podívám ráda
s tebou skrz lupu hodináře
a kdesi v dálce švec si páře
škvíru jen pro ty, kdož rádi bádaj´...:)
11.10.2024 11:19:30 | šuměnka