Anotace: ..a trocha filozofie..(archiv)
Okapy jsou-li ústa vody
to pak je řečí při dešti…
Klevety tu a jinde ódy
zamumlaj´ nebo zavřeští
bláznivě, smutně, do pohody
jakkoli - posli nebeští
co znázorňují hlas i tóny
tu přeprazvláštní melodiku
jimž chrliče, jak amplióny
suplují tváře prostředníků…
*
Kapičky jsou-li sklíčka brýlí
to pak je očí k hledění…
Mraky svůj zrak by zaměřily
do bídy, lásky, k smíření
od černé v barvy k ostře bílý
kdykoli – štěstím odměnit
zpřeházet osud jiskrou z oka
poplést ty zoubky soukolí
každá z těch bran je přehluboká
za nimi smí se…cokoli…
Za stěnou z vody, vyzpívat ódy - na cokoli...
14.10.2024 10:14:56 | Jan Kacíř
a do stěny vody - promítnout ódy rockový
to jsem i viděla - a je to fakt P.E.C.K.O.V.Ý!
14.10.2024 11:00:17 | šuměnka
Cokoli může ti život přinést
Je na tobě, co vezmeš si...
Denně jdem vpřed po nějaké z cest
Směrujem sami sebe...ke štěstí
A řeči, oči, které jsou nám "cizí"
Zkoušíme nevnímat a ony časem - zmizí:-)*
13.10.2024 13:58:13 | cappuccinogirl