Království

Království

Alegorické vozy v čele průvodu
Hradby a velký smích pro než není důvodu

Před léty zde padl poslední král
V místech, kde lid již tolikrát stál

Dodnes neví sličné děvy o pověsti
Království, o němž kolovaly divné zvěsti

Co se dělo za hradbami neví nikdo zcela jistě
Snad ukrutná vláda neb velké cvičiště

Jistě víme snad jen jedno
Čas vše vzal a království dostalo se na dno

Dnes již pouze jedna z památek
Sen a nebo pouhý myšlenek začátek...
Autor neptolius, 17.10.2024
Přečteno 30x
Tipy 6
Poslední tipující: karolinakarol, Psavec, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Historie je pomalu odsouvána pod nánosem současnosti.

17.10.2024 12:02:26 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí