Matné

Matné

Jako kámen

obíhaje kolem ničeho,

bezbarví barvy na šedi střídá

vesmírem matné

a shluk ostrých korun křídla větru stříhá,

padá chlad

křídla bezmoci.

Na čele z dlaní naděje vysypaná bolest,

že jednou skončí čekání

a kámen kolem Saturnu

v prstenec se spojí,

ledová myšlenka na smrt

taje pod tíhou života

a z nekonečna matné

vylézá mrtvolný zápach

jako by měl tělo,

obětované.

Autor Caliéry, 14.11.2024
Přečteno 31x
Tipy 6
Poslední tipující: cappuccinogirl, jitoush, Psavec, Jan Kacíř, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Silné a bravurně obrazně řečeno v detailu přirozenosti

14.11.2024 12:56:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel