Anotace: :(
Jedinečnost našich skutků
nás kloní k radosti či smutku
člověk umírá a nebo se rodí
a pak počítá svoje schody
k zániku,
či novému zrození.
Jak můžeme být vysvobozeni?
Chovat se jako mnich
neplnit vínem kalich
nenadávat svými slovy
nechtít štěstí od podkovy
nesmilnit a nepřežírat
nehřešit a srdce svírat
mít druhé za vlastní.
Budeme pak šťastní?
Těžko v těchto životech
kdy tělo prahne v žádostech
a duše trpí egoismem
ukrutností a sadismem
a v moci vládě ukojení
sníme, že jsme nesmrtelní.
Kdysi jeden autor psal o kočce, že prostě svého Kocourka pozoroval a říkal, když by se lidé chovali k sobě trochu jako kočky, že by byl život snazší.Snad to bylo.. učím se od své kočky a tato kniha byla překládána z francouzštiny do mnoha dalších jazyků, krásné postřehy a odreagování.
23.11.2024 09:19:32 | mkinka
chováš se jako mnich :)
co místo hřešení zajídá smích
a místo radosti zapíjí žal..
Osho jen řekl by: přežívej dál..
23.11.2024 09:08:21 | šuměnka