Životadárná myšlenka

Životadárná myšlenka

Anotace: *

Životadárná myšlenka
mi nyancí horem probleskla
jak noční dvoudobá rosa
co se lýtkem zkyple vzbouřila
po skrání travnatých vnad
a vykvetlých mimóz
jež zlatí skrýš svou
abych přizval osud
z těch dogmat krystalických snů
v němž svatojánské mušky
klesají u hladinách nevyhaslých veg vtajů
k těm brokátovým tiš krásnám půlměsíců
od nebetyčné svůdnici v úchvatných zpodobnění.
Autor Dejvis, 27.11.2024
Přečteno 43x
Tipy 15
Poslední tipující: jort1, Rafinka, Iva Husárková, Psavec, Ondra, zase já, Ž.l.u.ť.á.k., šuměnka, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

jen živ, životodárné... Davide**

27.11.2024 22:11:22 | Sonador

líbí

přiznávám, že netuším, co je; veg vtaj??

a že jsem asi vlastně ještě "nevyrostla" na to, abych tohle pochopila :)

27.11.2024 19:17:49 | šuměnka

líbí

Krásný milý text.hura.

27.11.2024 19:15:31 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel