Geisha: Život v Okiji
Anotace: ...o životě a učení v Okiji...
Stala jsem se šikomi, poddanou žijící v okiji,
Tam věnovala jsem se pilnému studii.
Tvrdá práce a věrná poslušnost,
Jak říká Matka je nad všechnu cennost.
Donést vodu, zatopit a rýži potom uvařit,
Ostatním Geishám líčidla a drahé šaty poklidit,
Vše vykonávat v uctivé tichosti,
Neb mladé umělkyně odpočívaly po práci.
Každé ráno do školy pro Geishi musela jsem jít,
Tam tradiční hudbě, tanci a zpěvu se učit.
O kimona, straších sester, starat jsme se musely,
A za jejich bezchybnost se zaručovaly.
V úctě a respektu, ty straší z nás, chovat jsme musely,
Že jednou taky takové budem, tiše jsme doufaly,
Já a moje sestřička Tomomi,
Pilně se v odevzdání všemu se učily.
Pak přijít měl náš den velký,
Maikó pravé Geishi jsme se staly…
Komentáře (0)