Vrahova zpověď
Anotace: Tento pokus o báseň vznikl při jednom čtení o historické sektě asasínů. Zaujal mě hlavně přísný morální kodex podle kterého se museli jednotlivý bojovníci řídit. A mimoto jsem se snažil vcítit do role vraha. Nevím jestli se povedlo :)
Vrahova zpověď
Do temnoty koutu
neslyšně klekám
-modlím se,přemýšlím
-na svou oběť čekám.
Držím se popisu
-dýku v ruce svírám
-za štěstí prosím,
amulet líbám.
Pomalu dýchám
-srdce mám z ledu
-čepel se blýská
-oběť je v šeru.
Bytost opuštěná
okolo prochází
-tasím zbraň,
vrhám se
do mordu bez bází.
Ocel chladná
do těla proniká,
jen pár chvil od rány
-oběť umírá.
V náručí leží
mi tělo chladnoucí,
do oblak hledí
oči planoucí.
Pokoj nalezni
duše ubohá,
oroduj u boha
za peklo pro vraha.
Přečteno 562x
Tipy 1
Poslední tipující: Cizí neštěstí
Komentáře (0)