Anotace: ,,,,,,,
Ta svoloč táhne za lana
Není to chátra
A není nalhaná !
Pomalu kráčí při kraji
Hledíce do dáli
Ten, kdo padne
Se nenají
Koukej ty chudáky,….
Z jara a k podzimku
Nastoupí na břehy
Burlaci na Volze
Trpí a jsou sedření….
Burlaci pijou
na kuráž, na sílu
z rána zaberou
odvedou svému dílu…
Burlaci na Volze,
To není smyšlenka
Za zpěvu písničky
Burlaci na Volze
tahali lodičky…
Ej, Uhnem!", Ej, Uhnem!"