Hořké díky Habsburkům
Sebrali nám zemi,
toho roku 1620,
a tvrdě zatočili s těmi,
co nechtěli hlavu odvracet,
od své vlasti.
Jen o sebe se zajímali,
český lid, byl jim volný.
Nadáváme, muži, nadáváme!
***
Pak vymřeli po meči,
a byla to žena z jejich rodu,
které tento stav nesvědčil,
která dala opět naději národu,
na lepší žití.
Marie Terezie, jméno té,
kvůli níž hořce jim děkujem.
Děkujeme, ženo, děkujeme!