Anotace: Modlitba kterou staří Egypťáné uctívali Nil ... co k tomu říci více.
Buď pozdraven, Ó Nile, jenž prýštíř ze země a plyneš abys živil Egypt.
Ó tajemný.
Jenž jsi průvodcem temnot k jasnému dni jásotu a zpěvu kdy lučiny jsou pod vodou.
Ty kterého Slunce, slunce stvořilo,
aby všechen brav mohl žít,
jenž napájíš i vzdálenou poušť svou rosou z nebes padající.
Příteli matky země, jenž dozíráš na obilí a působíš že dílna stvořitele vzkvétá,
pane ryb, jenž přivádíš vodní ptáky. Tvůrci ječnene, roditeli pšenice
jenž chrámům dovoluješ aby mohly pořádat slavnosti.
Ty když nedáš dostatečnou záplavu, každý je chuďasem.