Anotace: <p><span>Ustrašené myši<br />pod rameny stojí<br />pozvednout...
Ustrašené myši
pod rameny stojí
pozvednout hlavu
a oči se bojí.
Dříve vládli
oni myším
teď stali se sami
principem vyšším.
Krčí se myši,
co bývaly kočkami,
dříve v přepychu
chudí jsou sami.
Žijí šedivá těla
tam na prknech u vody
nežli i na ně dopadne
šikmá hrana svobody.