Rytíř z Blaníku
Anotace: Rytíř z Blaníku - česká slavná legenda
Sbírka:
Homo politicus
Hledáme rytíře z Blaníku,
národ v krizi vyhlašuje paniku.
Rytíř marně bloudí,
od lidí naději loudí.
Hledá záchranu svému národu,
podobno nejtěžšímu porodu.
Boj s větrnými mlýny,
házíme na něj všechny splíny.
Nepřijde, ztracen v čase,
marné volání, úzkost v hlase.
Odešli rytíři neznámo kam,
po nich zůstal jen prázdný rám.
Volání bez ozvěny, hledání bez nálezu,
národ se ztrátami, mnoho v srdci rezu.
Nevolám již blanického rytíře,
marné žití v utopické víře.
Rozkradli je jako vše ostatní,
páni slavní a majestátní.
Věřím, že snad přijdou lepší doby,
kdy nebude potřeba na politiky házet okovy.
Přečteno 1166x
Tipy 2
Poslední tipující: Martin Šimeček
Komentáře (3)
Komentujících (3)