Anotace: ....
V noci muž utíká,
králem českým se nazývá,
českým králům ostudu dělá,
že z boje a od povinností utíká.
Zbabělec je zimní král,
české pány svému osudu nechává,
odchází tam, kam zrovna vítr vál,
korunu svou v Čechách nechává.
Za víru a lásku k zemi umírají,
čeští páni,
kteří z kalicha příjímají,
na popravu jdoucí.
A zimní český král je pryč,
svůj lid svému osudu nechal,
aby cizím zadarmo držel rýč,
místo, aby věrně při něm stál.