Anotace: [od té chvíle vím, že u vody je nejchladněji]
A potichu v městě hříchu
přidal příběh do triptychu,
ranil smíchem vlastní pýchu,
po nábřeží bloumá sám.
Uplynula řádka let,
co tu stáli naposled,
vlídných slůvek řečen sled
konejšil je oba.
Oči kolikery ptačí
hleděly, když čas je tlačil,
své vzpomínky s sebou vláčí
na překrásný pár.
Tak to vidí jako dnes,
dole zpívá starý jez,
nezkušeným napověz,
jak neodolat pokušení.