Adolf Hitler

Adolf Hitler

Anotace: Lukáš Šnajdr

Sbírka: Písně mého mládí

Je pozdní večer,poslední duben
A v srdci říše něco končí
Jeden režim k záhubě odsouzen
Jeho vůdce s životem se loučí

Sedí v bunkru,poslouchá bomby
Jak rozprašují jeho lid
Vždyť on sám je ,symbolem doby
Kolik lidí stihl k smrti odsoudit

Miliony mrtvých na jeho kontě
Snad samotným ďáblem poslán byl
Vláda pekel na východní frontě
Panská rasa bláhový byl cíl

Okolo něj samí zrádci
Sen o tisícileté říši se rozplynul
Už je konec krutovládci
Jeho život pominul

Však jeho tvář bude tu s námi věčně
Stejně jako jeho slova jedovatá
V dějinách lidstva bude zvěčněn
Jako synonymum vraha a psychopata

A tak s ním šla pod drn
Celá velká Říše
Objevil se další trn
Na Německé pýše
Autor lukassnajdr, 19.04.2014
Přečteno 1439x
Tipy 5
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, AndreaM, Kubský P.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Klobouk dolů. OK. Bál jsem se to číst a už jsem si jist. Skvělé.

09.02.2015 22:38:15 | VEDz RVAHEs

líbí

Trefně vystižené.

19.04.2014 11:52:24 | AndreaM

líbí

Děkuji,děkuji:)

19.04.2014 12:14:36 | lukassnajdr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel