Před Mnichovem
Vzhlíží oči unavené ,
oči odhodlané .
Dvě brány do duše
- opravdového muže .
Oči , muška , hledí ,
hranice střeží .
Oči pozorují obzor ,
vzhlíží němcům na odpor .
Vojákům patří tyto oči ,
čekaji až nepřitel do jejich vlasti
vkročí .
Věří a doufají ,
že německou invazii odrazí .
Chtěji střílet , chtějí bojovat ,
hrdinsky se zachovat .
"Neustoupime,
MY - se Němců vůbec nebojíme !"
Jsou však osamělí ,
ale o nic míň se nebojí .
Komentáře (0)