Anotace: Chtělo by to ještě nějaké kategorie, měl jsem problém to zařadit :)
Když druzi naši nás zas zvou k boji
a ryčný hrom zní krajinou,
pak povstávají všichni věrní bratři moji,
kdož, třeba-li, pro vlast zahynou!
Tok potoků pak mění barvu k nachu
a proti vrahu tvoří val
náš rek, jenž bez bázně a beze strachu
svou zemi věrným dětem zachoval...