Poslední rytíř
Anotace: Něco o rytířství
Mě fortuna z lásky kojila,
a čest mi zbroj oděla!
Od pravdy sem z číše upíjel,
když sem svatbu zapíjel!
Lásku mám jemnou jako loutnu,
ctnou jako klášterní kutnu!
Kráska je to ze Španěl,
verši já jí něhu pěl
Od krále menší mám léno,
a hrad k tomu jako věno!
Pevný mám hrad na vysoké skále,
nebudu mít namále!
Kolem skály ze tří stran voda,
a lesy se zvěří, no pohoda!
Tři vesnice, co mají pána
privilegia jim byla dána!
Za ty mi stačí menší daně,
a já jim budu k ochraně!
Také potřebuji svoje páže,
zítra pán jim nakáže!
Za čas nějaký ten válečný ruch,
rozšťastní můj neklidný duch!
Budem se bít jako lvové,
druh vedle druha, sokolové!
A po vítězství velký turnaj,
brzy šampiona poznaj!
A snad jednou kupa dětí,
život rytíře posvětí!
Komentáře (1)
Komentujících (1)