Anotace: blanickým
Zdálo se mi o nich, i když slunce nesvítilo
a místo ptáků byl slyšet ryk,
od helmic se temno odráželo
a v čele statečný panovník.
Na vlajkách zaschlá krev podobá se rzi
a otvor ve skále mrtvě vyhlíží,
po dlouhých letech národu plní se sny,
když k posledním nádechům se přiblíží.
Nakolik musel být lid vyděšený,
než se zazelenal suchý dub,
jak moc musel být stát vypleněný
pro naplnění jedné z nestarších smluv?
Hrdých tváří jsem se ptala,
na jazyku slova díku
a chvíli před tím, než jsem vstala
Blaničtí drželi se svých zvyků -
- zemi zachránili.
Tady je zbytečné se dlouze rozepisovat. Je to krásné! Díky za skvělou báseň!
15.09.2014 20:47:52 | Oxík
Ohou a že prý kdsi cosi o levelech :-) Kdepak, i takhle Ti to jde a moc .-) Navíc tyhle historický věci jsou mi blízký. Udělalas mi radost !
22.08.2014 21:23:17 | Madanik
Ooo mnohokrát děkuji, tohle je skvostný komentář, cítím se velice polichocena a odhodlána zkusit rýmovat zase!:)
23.08.2014 00:55:47 | Skořicová princezna
Dík za připomenutí - úplně bych zapomněl, že naděje ještě dřímá, vlastně spí... ;-)
22.08.2014 18:10:55 | Amonasr