Anotace: Baihaimaz - germánský ekvivalent slov Boiohaemum a Bohemia - Čechy
Krása luk, hor, země mnoha tváří;
šumné hvozdy, jichž duby se k nebi tyčí;
zlaty lány klasů, na něž teplé slunko září;
ozvěny v skalách, z minulosti zbraně řinčí.
Blyštivý potok se valí přes kameny,
dým osad v nebi splývá v oblaky.
Vzpomeňme dávných časů, kdy bojovné kmeny
vydobyly pro nás tyto kraje navěky.
Od té doby s každým z nás
živa země Baihaimaz.