Anotace: ...
Začíná veselý hodokvas,
rytířům po bradách teče chlast.
Sálem se nese zvuk dud a píšťal,
děvčata se džbány, vesele výskaj.
Král v obložení dvorních dam,
tato hostina je jen klam.
Šašek v horlivé debatě s královnou,
hosté, jak jde o veselí, vše spolknou.
Zradili krále a svou zem,
ve vínu pomalu rozpouští se jed.
Král nestrpí zrádce v království svém,
rytíři ztuhli jako led.
Smích rázem utichl,
král na trůnu povzdychl.
Musím být lvem,
ne pouhým prašivým psem!!