Anotace: ..
Čekám, až uzřím ty drakkary známé,
kterak trup lodi kry ve fjordech láme;
čekám, až druzi vrátí se z tažení
a vypoví příběhy o bojích a plenění.
A brzy dočkám se, až jaro přijde znovu,
my opustíme domy rodné Skandinávie.
Ženy k ovcím a syny zde necháme k lovu,
sami se vydáme ke břehům Anglie.
Až uzří ti v dáli, co zjeví chladné vody,
muže, jež tužil mráz a tvrdil led;
až v jejich zem vstoupí Heimdallovy rody,
nám patří Inga zem a s ní celý svět.
Stále čekám, kdy se lodě vrátí,
kteréžto plny lupu a reků;
marné to, i můj čas se krátí,
oni už nepřiplují z hlubin středověku...