Zrozen pro vládu
Zrozen z titulů a krve královské,
tíha svědomí, snad štěstí obrovské.
Svou ženu jako dítě milovat měl,
nikdo se neptal, co já vlastně chtěl.
Moje matka zmizela jak mlha v dálce,
otec rád žil v každé větší válce.
Víno, ženy, zpěv a tíha vlády,
raději nosit těžké klády.
Do království bez peněz, má cesta,
kde vítězí nad dobrem veškerá msta.
Pohnutky mého mladého svědomí,
raději opilý, žít v bezvědomí.
Co dokázat světu mám?
Raději žít věčně sám.
Můj otec rytíř bez víry,
v mém srdci, uschované díry.
Blanka neví, co je chudoba,
přijde mi šílená, naše doba.
Syna zplodit, žít bez hříchu,
uchovat v sobě královskou pýchu.
Cítím se jako Václav, Karel přezdívka,
nelíbí se mi kdejaká pouliční dívka.
Osud mě soudí, snad pak i historie,
ze všech činů, divno mi je...
Komentáře (0)