Anotace: Až zas budeš lživě mluvit, historiku, zkus uvést aspoň pravdy kus, že ten, kdo dobyl Ameriku, byl Viking a ne Kolumbus!
Bouře zuří a vítr stěžně láme
a plachty rozedrány na cáry;
vzdor hněvu moří cestu svoji známe,
vpřed neomylně plují drakkary
Ať slunce svítí nad obrozem,
ať měsíc odráží se v mořské hladině;
ať na drakkaru, snekkaru či s vorem
my doplujeme zdárně k pevnině!
Nám došly sudy medoviny, piva
a chleba se zápachem zkaženého těsta.
Vpřed, Heimdallovi syni, naděje je živá,
že do Vinlandu vede naše cesta...