Anotace: .. pod mraky se tiše line hudba hlasů bolesti ...
V dávných dobách temných kamenných zdí
chorál v kostele pěje o slávě, míru, kráse
a ti samý, co chválí ta slova zase
nechávají hudbu bolesti a hrůzy znít
Víc, než mnoho jiných hrůz věků dnes již pradávných
ozývá se ... tiše často přehlížená
kniha tehdy obtížená
vědomostí nutnou snad, jak zbavit se žen zlých
Kladivem je nazývána, že dopadá těžce
utváří lid, za horka ho kuje
a čtenář její hrdě duje
že žena snad uzdraví, však poté otráví lehce
A z toho, že lov na ně dělá, žena pak je popudlivá
stane se z ní liška lstivá
a taky pořádně mstivá
a když všichni odvrátí se do vína bylinu přidává
Pak čtenář ten co dlouho mluví
potřebuje svlažit hrdlo
a ono by nepohrdlo
vínem co se rudě rdí
Dnes je všechno trochu jinak
ženy jsou dnes rovnocené
i když někdy přeslazené
a občas zase naopak
A daleko tam kde slunce žhne
kde stéblo se nepohne
kde žár a poušť vládne
tam básník tiše podotkne
Tam ... Bůh? ... dal lidem vše
historii, zákon, účel
každý tam má teď svůj úděl
a mezi námi vládne pře
Dokud Bůh byl zákon tady
nikdo ani nedutal
každý rychle přitakal
že to je přeci jasně daný
Být vámi lidi zamyslím se ... co se asi může stát
když násilím je budem nutit
my neznabozi to budem hrotit
přes tisíc let tradic jim budem brát.
Celkem dobrej a zajímavej text a Malleus maleficarum byl holocaust pro ženy Bůh tehdy asi umřel.Každopádně Bůh byl zákon tehdy ale tak snadno zneužitelný církví a používal se všude kde bylo potřeba zmanipulovat ovce v stádo bez mozku.Ne promiň trochu mě to něco tenhle text navodil čímž chci říct že mě oslovil a možná jsem ho pochopila po svém ale je dobrej údernej syrovej a vtáhne Tedy mě ano
26.09.2015 13:31:42 | xoxoxo
Dekuji. Snažím se bourat zdi všedního vnímání. Jeden z důvodů té přezdívky je právě má potřeba ukázat i jiný pohled na věc, i když vím, že je špatný. Což mi samozřejmě přináší akorát nepříjemné pohledy lidí okolo.
27.09.2015 18:43:58 | Vyvrženec