Ze staletí válek a potoků v barvě nachu,
ze zbořených metropolí a ze vzteku a strachu,
z roztrhaných dětí a podřezaných žen,
z nepojízdných tanků a vypálených kasáren,
z tažení a bojů hodných vzpomínání,
z náletů na Drážďany a z národů stěhování,
z reconquisty Hispánie a z křižáckých válek,
z dobytí Vinlandu a z nájezdů tlup z dálek,
z francouzské revoluce a z Moravského pole,
z pochodu na Řím, pádu Konstantinopole
se zrodil svět, jenž boj jí i dýchá,
a s ním i nesobecká válečnická pýcha;
Zrodila se země, jež domovem válečníka;
Ať věčně žije Evropa a nikdo z nás neutíká!