Za blázny máme ty, jež nejsme s to pochopit;
za vraha máme válečníka, jenž předtím stokrát bit;
za kruté máme, za zločin-li přijde trest,
a sami netušíme, že jsme dávno sešli z cest;
za štěstí máme, když zlu se v světě daří,
a úspěch pro nás, když bezdůvodně životy se maří!
Dnes nás straší zbořenými domy,
však pro každého už v lese rostou stromy.
Krev po dřevu ať k Peklu teče
přiveďme zpět Naražeče...