Až za soumraku padne stín a utichnou zbraně,
zpět přijdem' se štíty, nebo se uložíme na ně.
Radši mečem padnu, než bych pošel hladem;
A pak dole, po zásluze, povečeřím s Hádem!
Ten konec je správně úderný! :D Úplně si dokážu představit, jak si tohle notují sparťanští vojáci pochodující vstříc xerxově armádě.
04.03.2016 01:25:35 | LVCIVS VINICIVS TORQVATVS