Ve stínu stromoví bezhlesně křičí
země, nad kterou se bodáky tyčí;
ve stínu kapradin, tam, kde rostou mechy,
krvácí bolestně zrazené Čechy;
Ve stínu katedrál, kamenných králů
se páni samozvaní ženou do sálů;
ve stínu pancířů, tanků a děl
na trůn nám usedl nepřítel;
Ve stínu orlice - trvalo krátce -
než na trůnu kata nám vystřídal zrádce;
Ve stínu pomsty a své vlastní viny
dal povraždit matky, jejich dcery a syny.
Pod krokem bot, pod pásy lámou se ledy;
svou lásku jsem zklamal prvně a naposledy!
Ciferník krvavý nad zemí tiká,
a v chalupě pětice sirotků vzlyká.
A vítr dovál již listí od Mnichova
tam, kde leží Halfar a dcera Magdónova...