Svatý Václav - Patron české země
Anotace: Báseň o našem nejslavnějším světci
Svatý Václave,patrone České země
tys, zabit rukou bližního svého
tvým bratrem před kostelem
škoda jest života zmařeného
Svatý Václave tys prohláčen svatým
ani smrt nevzala tvojí slávu
Na vysokém koni do Čech hledíš
tvůj svátek lid slaví po právu
Svatý Václave tvůj odkaz národu
žije s námi přes tisíc let
tvůj bratr zapomenut proudem času
opatruj Čechy mé dokud nebudu kmet
Přečteno 754x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (4)