Anotace: ...je už nejhůře?
Mdlé barvy nebe nad zčernalými bory
a trávy sžehlé, v mlze utopené hory;
krajem se rozlézají temné močály
a zápach tlících těl se šíří do dáli;
zlý plamen hladně ohryzává domy,
vyschlá jsou jezera a zatopeny lomy;
ulice pokryty jen změtí plic a střev
a v řekách teče místo vody krev...
Však brzy otevřou se vrata v skále
a vojsko vyrazí; v čele prapor, Krále!