Svatý Václave , patrone České země
Anotace: Báseň o sv. Václavovi :)
Svatý Václave, patrone České země
tys zabit rukou bližního svého
tvým brachem , před kostelem
škoda jest života zmařeného
Svatý Václave, tys prohlášen svatým
ani smrt nevzala tvojí slávu
na vysokém koni do Čech hledíš
tvůj svátek lid slaví poprávu
Svatý Václave, tvůj odkaz národu
žije s námi přes tisíc let
tvůj bratr zapomenut zubem času
opatruj Čechy mé, dokud nebudu kmet
Přečteno 885x
Tipy 2
Poslední tipující: ZILA78
Komentáře (0)