Viktorčin splav
Anotace: Báseň na motivy Babičky od B.Němcové :)
Jako vrabec zpíval jsem v poli
kráčeje si pyšně jako páv
jenž v zámeckých zahradách hlaholí
kde dnem i nocí hučí Viktorčin splav
V malebném údolí řeky Úpy
na Starém bělidle nedaleko mlýna
babička vychází z roubené chalupy
kde ze splavu teče voda líná
v chladných vodách splavu
své dítě bázlivá Viktorka utopila
k tomu jezu na věčnou slávu
pak něžné písně zpívat chodila
Komentáře (2)
Komentujících (2)