Vincentovy oči

Vincentovy oči

Anotace: Báseň o slavném malíři :)

Vincent měl v očích blankyt
jako plazící chrpy na souvrati
Však vy mistře Holandský
jste tam kde jsou svatí

Váš štětec když tančil na plátnech
zatímco slunce hořelo za soumraku
Vaše ,,Slunečnice '' v obilném poli zlátne
kéž bych byl jedním z Vašich žáků

Mistře malíři povězte jak barvy voní
jako ty růže zbarvené krví ?
neb snad sladké plody jabloní
jsem já nebo vy kdo trpí ?

vzhůru pohleď milý synu do černavy
kde létají stovky řvoucích vran
které vyplašil sám čert tmavý
Ač plémě holandské,piju jako Dán

Však uplynul den , uplynul rok
od Vás sem z vděkem odcházel
sto zlatých sem na stůl poházel
teď vím jak maluje mistr Van Gogh
Autor Petr27, 10.07.2017
Přečteno 1126x
Tipy 13
Poslední tipující: Alala, Vavřineček, Pétík, Jasmin de Paris, jitka.svobodova, Laika, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je nádhera.

06.05.2019 16:07:44 | Pétík

díky :)

06.05.2019 16:44:48 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí