47 roninů
Anotace: (Haiku o samurajích feudálního Japonska vypráví o čtyřiceti sedmi samurajích věrných tak, že obětovali vlastní čest před špehy svého protivníka, aby mohli proklouznout do jeho hradu a tam ho zabít. )
-
Malá družina,
-
věrná svému pánovi,
kráčí ke hradu.
-
Malá skupina,
nejlepších bojovníků,
jde zemřít za čest.
-
Jeden příliš pil,
po celý rok tak činil,
špeha oklamal.
-
Druhý hazard hrál,
než rok a den nadešel,
přísahy naplnil.
-
Třetí i zabil,
dokonce svého otce,
by pána uctil.
-
Tehdy jsou tady,
u hradu vraha pána,
již po zdech lezou.
-
Stráže jsou pryč
hned,
-
vrah již brzy dodýchává,
-
cena vysoká.
-
Malá družina,
-
nejlepších samurajů,
-
páchá seppuku.
Přečteno 608x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, VEDz RVAHEs
Komentáře (1)
Komentujících (1)