Anotace: Jak vznikají pověry
Sedm set deset let je právě tomu,
13. října 1307 černý pátek byl,
datum od vzniku černého pátku,
francouzský král Filip IV, jej způsobil.
Papeže nejprve dal zavraždit,
za sodomitu jej označit nechal,
tak se mu podařilo jej odstranit,
aby mu z Vatikánu nekázal.
Vnesl do řad Templářů spoustu zmatku,
chamtivost jej vedla po majetku jejich,
silou zabral všech jejich statků,
pak skončili v rukou popravčích.
A jak předpověděl velmistr do roka a do dne sám bídně zahynul ST
17.10.2017 02:31:10 | klaun
Do 16 hodiny odpoledne jsem datum nevnímal, poté jsem si stačil rozbít brýle, ujel mi spoj a domů se dostanu zítra, ovšem musím vstávat brzy ráno, abych se vůbec dostal :-D , asi začnu být zase pověrčivý. :-) :D
13.10.2017 17:57:16 | Kubíno
Děkuji ti za náhled do historie. Zrovna toto jsem nevěděla. Mám moc ráda staré obrazy...
13.10.2017 06:37:11 | Anděl
...ano pátek třináctého...kolik jiných lidských příběhů tak podobných
13.10.2017 06:05:25 | Šípková Růženka