Svátky s příchutí středověku
Anotace: Báseň inspirovaná dnešní návštěvou akce ,,Vánoce na Grabštejně''
Při mrazivém úplňku psi dlouze vyjí
jen na hradě oheň práskal bičem
všechen shon mě před svátky míjí
letošní Vánoce budou jistě o ničem
Vyšel jsem do ulic, kde neony hrají barvami
a zima jež má dnes příchuť ranného středověku
roj jisker jako tisíce světlušek letí nad vámi
dobře moc dobře o Vánocích je člověku
Potulní kejklíři žonglovali nad hlavami s osudem
svátky vánoční kráčí za tebou a jsou blíž,
než tvoje přání korbele a piva se sudem
které nejsou na rozdíl od lásky na obtíž
V kotli jenž se nad plamenem pohupuje
voní čerstvá polévka od které pára stoupá
zahřála i paní zimu jež pokrm kupuje
přec by nebyla o svátcích tolik skoupá
Přečteno 614x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, Anděl, Iva Husárková
Komentáře (5)
Komentujících (3)