Anotace: Sláva Římanova Dnes je můj den již mě vedou ...
Sláva Římanova
Dnes je můj den
již mě vedou
jen já vím
není to sen
který v odpoledním slunci sním
dnes mi určena první řada
ne není to bitevní vřava
Já tu stojím sám
zatím
Již vidím svoji nevěstu
tvář má zahalenou
kostnatým prstem na mě kývá
mým směrem se dívá
přitom nudou zívá
Dnes je můj den
a není to sen
já vím co mě čeká
Ó ty slávo pomíjivá
když na mé čelo
jsi kdysi vložila listy vítězství
hrdinou vychovala
vždy vychvalovala moje činy
které nejsou ničím
proti tomu
co určil mi můj osud
ten starý kmet
s vousy do půl pasu
-dav podlehl jeho hlasu
a tak na mě čeká moje nevěsta
již se těší
až bude mojí paní -
na věky věků
Sbohem odcházím překročit řeku
spálit za sebou poslední most..
Moje paní čeká
mě dávno neleká
ta cesta daleká po jejím boku
Jsem stále hrdina