Protržená přehrada
Slunce, jako zlatý knoflík přišitý na blankytnou košili
mne provází, když se torzem potloukám
vše, co přehrada způsobila, aniž bychom tušili,
tak v lesní samotě písni větru naslouchám
U Šoupátkové věže, pamětnici těch hrůz
k níž chodí turisté obdivovat zkázu hor
toho dne v září, jako by umlkl hlas Múz,
když síla vody nastavila svůj vzdor
Lesní dělník stačí ještě několikrát hlesnout
musí telegramem naposled varovat Desnou
,,Ryhle vysoko v lese protrhla se hráz -
utíkejte honem z města a zlomte vaz''
Valí se voda rychle, jako dravec ve výši
z kopců odnáší vše, co jí přijde do cesty
lidé v Desenském údolí běsnící živel slyší
a zbytek té hrůzy mi pověz ty
Přečteno 670x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
Komentáře (3)
Komentujících (3)