.
Byl bych rád šachovnicí
a vyzval velmistry k boji
anebo v tichu rozžal svíci
Snad se jí vrazi bojí
Stejně tu ale sedím sám
bez zbroje nemilován
A z krásných gest si tvořím
oponu
--
Sním o
odměně rytíře
Listu s básní od dámy
sním o loutně o tónu
a v duši pokoje
figury rozdány