Válka a básník
.
Je kopec
Levý a pravý konec kopce
a na každé straně
voják jako ovce
a oba naráz chtějí
vyběhnout nahoru
a zapíchnout vlajku
Však barva vlajky je jiná
básník by o tom složil haiku
"Srdce v dlani
nevyspaní stojící
svírá horkost hlav"
a básník by na to neměl slova
i každý kdo se zamiloval
V srdci jsem tě zabil
Rozprášil vzpomínky i s kostmi
Zapouzdřená mysl
Fotky do brašny kožené
Úmysl vznosný
Nejde - nesmí dát
sen před aby
Minulost tě dožene
a nehraje hru pro sraby
A kdo by verše hladil
uvázal na nit
nebe ve vodě
kruhy a čeření
uhnout před kamením
utéct
snad máš s kým
rozbít se slepit se z jedné mozaiky
léta jít a stokrát se ztratit
Usednout na kopci
bez vlajky
...---...
Je konec..
Je kopec
Levý a pravý konec kopce...
...
...
Přečteno 429x
Tipy 7
Poslední tipující: Pamína, jenommarie, šerý, Marten, Iva Husárková
Komentáře (2)
Komentujících (2)