Múza pro Beethovena
Anotace: O slavném Beethovenově díle a jeho múze :)
Jaká byla múza pro Beethovena
když do noci seděl u klavíru
skladba ještě nebyla zhotovená
prázdno je v osnovách z papíru
Sedí na trojnožce u piána
jen prsty pomalu melodii hrají
byl by u něj jistě do rána
na Elišku myslel jistě potají
Ach jak dlouho znal múzu,
jež tolik inspirovala starého pána
pomalu by svlékla svojí blůzu
kterou by pohodila blízko piána
Přečteno 392x
Tipy 3
Poslední tipující: jenommarie, šerý, Xardas
Komentáře (0)