Jedno z historie vědět musíte,
kdo proboha byli to ti husité.
Ve znaku měli tvar kalichu,
válčili za svět bez hříchu.
Kručela jim bříška,
vedl je Jan Žižka,
který byl slepý.
Měli sudlice a cepy,
hradbu vozovou,
nouzovou,
Z ní tloukli křižáky,
leckdy doufali v zázraky.
Ve znamení kříže
křižák si rány líže.
Dostal do zobáku
od husity z praku.
Válčit s nima už ho vážně nebaví,
právě chytil cepem ránu do hlavy.
Trápí ho nejvíce
vztyčené sudlice
z vozové hradby.
Už ví, co rád by,
s nějakou Stázi,
válet se v mlází.
Je to hravé i když obsah . . . ale to je jen mým pohledem na toho polského žoldáka ;-)
07.02.2020 06:14:58 | petrzal
Úcty hodná práce, kompletka v obrazci*
Při čtení jsem si vzpomněl na učitele Hnízda z Obecné školy, jak Husity ideově popularizoval mezi žáky.
Píšeš blbina pro děti? Tak to jako vrásčitej harant, sem toho taky plnej.
06.02.2020 11:25:24 | šerý
Původně jsem jen ukazoval dětem, že i slovy (básničkami) se dá kreslit :)
06.02.2020 13:07:57 | praetorian
Hezky jsi si pohrál i obrazně. :-) ;-)
06.02.2020 09:15:26 | jenommarie